Nederland Leest

Verhalen verbinden

Nederland Leest | 1 t/m 30 november

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar.
In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria Zachea, van Judith Koelemeijer.

Cadeautje voor onze leden

Elke familie heeft zijn verhalen. In 'Het zwijgen van Maria Zachea' vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Dit boek krijg je in november van ons cadeau! Haal het op bij de Bibliotheek in IJsselstein, Leerdam, Vianen, Ameide, Lexmond of Meerkerk. Wacht niet te lang, want op = op.


Ook te leen bij de online Bibliotheek

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je 'Het zwijgen van Maria Zachea' gratis lenen bij de online Bibliotheek. Als e-book of als luisterboek.


Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Duik in je eigen geschiedenis met behulp van de Bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waarin je woont. Ga op zoek naar jouw verhaal en vertel elkaar erover.

Boekentips van onze redactie

Elke familie heeft zijn eigen verhalen.


Kinderboeken over familie

Lees samen met je kind eens een boek over familie en praat erover door. Een mooie gelegenheid om je kind jullie eigen familieverhalen te vertellen.

Kijk voor meer kinder- en jeugdboeken over familie op jeugdbibliotheek.nl.
Kies bovenaan de pagina de juiste leeftijd.

Duik in jouw geschiedenis

Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen. Maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Met Delpher kun je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s.

1 boek, 1000 gesprekken

Ook in coronatijd kun je met andere lezers in gesprek gaan. Bijvoorbeeld op Hebban.nl. In november willen ze 1000 leeservaringen verzamelen over 'Het zwijgen van Maria Zachea'. Doe mee aan deze recordpoging door een recensie of korte reactie achter te laten en maak kans op een boekenbon.

Vragen voor leesclubs

Ken je de leesclub-pagina al van de online Bibliotheek?

Daar vind je nu vragen die je helpen om met anderen in gesprek te gaan over 'Het zwijgen van Maria Zachea'. Of om er zelf verder over door te denken.


Wie werken er bij de bieb?

In deze maandelijkse serie steeds een andere collega aan het woord. 

“Contact met onze bezoekers is voor mij heel belangrijk.”

Onze collega's van Publieksservice werken niet achter de schermen, maar staan juist op de vloer. Eén van de gezichten van de Bibliotheek Leerdam is Jacqueline Hendriks. Wat doet ze allemaal en wat maakt haar blij?

Lees het interview met Jacqueline