Lezen is leuk!

Maandthema februari 2020

In februari zetten we de schijnwerper op leesplezier: Lezen is leuk!
Ben jij het daarmee eens? Of vind je lezen juist lastig?
Kijk verder en ontdek wat de Bibliotheek jou te bieden heeft.

Nieuw: PressReader

7.400 kranten en tijdschriften. Uit 100 verschillende landen. In 54 talen. Lees ze GRATIS in jouw Bibliotheek, thuis of onderweg. Ook als je geen lid bent.

Gratis leesgame Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is nu gratis voor jeugdleden van de bibliotheek.

De Waanzinnige Podcast

24 januari gestart: een serie podcasts over kinderboeken. Voor en door kinderen. Om alle kinderen in Nederland aan te steken met leesplezier.

Wist je dat...

Wie wordt de nieuwe Voorleeskampioen?

Elk jaar organiseren wij de plaatselijke en regionale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Wie volgt Mila Heesbeen op als onze regiokampioen? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan.

Lees er meer over

Activiteiten die draaien om leesplezier


Vind je lezen lastig?

Gaat lezen bij jou niet vanzelf? Of heeft jouw kind moeite met lezen? Dat is jammer.
Ontdek hoe de Bibliotheek je kan helpen.


Speciaal voor leesclubs

Abonnement en leeskringkratten

Speciaal voor leesclubs hebben wij de leeskringkrat: een handige set van 8 exemplaren van 1 titel, achtergrondinformatie en vragen om te bespreken. Ruime keuze uit actuele titels.

Online Bibliotheek voor leesclubs

Allemaal hetzelfde boek lezen, dat kan makkelijk met e-books. Bibliotheekleden lenen die gratis bij de onlineBibliotheek. Nu speciaal voor leesclubs: titels met achtergrondinformatie en vragen.