De bieb helpt je verder

Maandthema maart 2020

Je komt verder met de bieb! Ook als je geen lid bent. Wij helpen jou en anderen graag.
Bijvoorbeeld om je kind op te voeden in het omgaan met digitale media.
Om hulp te vinden bij je belastingaangifte. Om handiger te worden met de computer.
Om de Nederlandse taal te leren. Of om beter te leren lezen en schrijven.
Kijk wat de Bibliotheek te bieden heeft.

Hulp bij belastingaangifte

Vind je het lastig om online je belastingaangifte te doen of andere overheidszaken digitaal te regelen? De Bibliotheek kan je daarbij helpen.

Leren computeren

Wil je leren werken met computers en internet? Een mailtje sturen? Iets kopen of opzoeken op internet? Meld je aan voor een gratis cursus.

Media voor Ukkies

Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor jouw kind?
Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder?

Luister de BibliotheekCast

BibliotheekCast, de podcast van de Bibliotheek, telt inmiddels al 8 afleveringen. Hoor bijvoorbeeld hoe je nog leuker kunt voorlezen, hoe je leven eruit ziet als je laaggeletterd bent, of hoe je nepnieuws herkent.

Tips op digitaal gebied

Ontdek meer op het gebied van digitale media. Bijvoorbeeld over je digitale nalatenschap, controle over je persoonlijke data of een leerzame leesgame voor je kind.
Tip van deze maand: 'Memes'.

Internationale kranten

Volg het nieuws van thuis in je eigen taal. Of lees buitenlandse bladen voor studie, werk of voor je plezier.
Met PressReader lees je gratis 7.400 kranten en tijdschriften. Uit 100 verschillende landen. In 54 talen.

De bieb helpt je verder, het hele jaar door

Kom jij ook helpen?

Wil jij mensen helpen bij het leren omgaan met de computer? Of bij het leren spreken van de Nederlandse taal? Wij zoeken enthousiaste, geduldige en gezellige vrijwilligers.

Bekijk de vacatures en meld je aan