Yvonne Molenaar

Yvonne Molenaar

Yvonne Molenaar woont in Lexmond en werkt in Vianen en Hagestein. Schrijven is haar grote liefde.

Yvonne Molenaar (1963) begon met schrijven toen ze op sinterklaasavond 1975 een dagboek kreeg: "Mijn gedachten en gevoelens schreef ik op en voelde me daar heel goed bij. Ik bleef het doen. Tot op de dag van vandaag schrijf ik in een dagboek. Toen ik wat ouder werd, en de pubertijd een onzeker meisje van mij maakte, begon ik gedichtjes te schrijven. Dat ik op deze manier mijn gevoel zo onder woorden kon brengen gaf mij enorme rust in mijn hoofd."

Sinds acht jaar woont Yvonne met haar tweede echtgenoot in Lexmond. Daar schreef ze haar eerste boek 'Eelt op mijn ziel', dat in 2013 verscheen.
Yvonne zegt daarover: "Pas in deze mooie omgeving, en met de verworven innerlijke rust, kon ik het levensverhaal van mijn Nederlands opa en mijn Indonesische oma in het voormalig Nederlands Indië schrijven. Op jonge leeftijd deed ik al een poging maar de verhalen waren voor mij op dat moment te emotioneel".

In december 2015 verscheen haar tweede boek, 'Hormonen en hersenspinsels'. Een heel herkenbaar en ook informatief verhaal over de menopauze, met humor en weemoed geschreven.

Yvonne is manicure in het Hof van Batenstein en wellness masseuse bij Back & Body Care in Hagestein. Maar schrijven is haar grote liefde, dat doet ze het liefst iedere dag.

Meer weten?

Lenen en lezen