Yvonne Molenaar

Yvonne Molenaar

Yvonne Molenaar woont in Lexmond en werkt in Vianen en Hagestein. Schrijven is haar ware passie.

Yvonne Molenaar (1963) begon met schrijven toen ze op sinterklaasavond 1975 een dagboek kreeg: "Mijn gedachten en gevoelens schreef ik op en voelde me daar heel goed bij. Ik bleef het doen. Tot op de dag van vandaag schrijf ik in mijn dagboek. Toen ik wat ouder werd, en de pubertijd een onzeker meisje van mij maakte, begon ik gedichtjes te schrijven. Dat ik op deze manier mijn gevoel zo onder woorden kon brengen gaf mij enorme rust in mijn hoofd."

Sinds dertien jaar woont Yvonne met haar echtgenoot in Lexmond. Daar schreef ze 'Eelt op mijn ziel', dat in oktober 2019 verscheen.
In dit boek vertelt Yvonne het verhaal van haar familie. Toen ze negen was kreeg ze tot haar verbijstering te horen, dat haar opa niet haar echte opa was. Lang geleden, in het verre thuisland van haar moeder, had haar oma een andere man gehad, bij wie ze twee kinderen had gekregen. Door een samenloop van omstandigheden dachten de geliefden van elkaar, dat de ander overleden was. In dit prachtige verhaal vertelt Yvonne over de grote liefde tussen haar grootouders. En daarmee brengt ze niet alleen een stukje geschiedenis tot leven, tevens geeft ze een helder en persoonlijk inkijkje in het leven van een familie met gemengd bloed.

Eerder schreef zij ontroerende columns die gebundeld uitgekomen zijn als ‘Komkommertijd’. Dit boek bevat verhalen over haar werk als manicure in een verzorgingstehuis.

Lenen en lezen

 • Yvonne Molenaar Komkommertijd

  Bundeling luchtige columns van een manicure over haar ervaringen in een verzorgingtehuis.

  Non-Fictie

  Nederlands, 67 pagina's, Elikser Uitgeverij, Leeuwarden, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Komkommertijd

 • Yvonne Molenaar Eelt op mijn ziel

  een waargebeurd verhaal uit Nederlands-Indië

  De schrijfster vertelt de geschiedenis van haar grootouders, een Nederlandse marinier en een Indonesische dienstbode, die in Nederlands-Indië ongehuwd samenleefden en door de Tweede Wereldoorlog van elkaar gescheiden werden.

  Non-Fictie

  Nederlands, 193 pagina's, Elikser Uitgeverij, Leeuwarden, 2019

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Eelt op mijn ziel