Karine Jekel

Karine Jekel

Karine Jekel woont al haar hele leven in Houten. Als schrijver debuteerde ze met het kinderboek 'Rover en Broertje'. Ze werkt bij een educatieve uitgeverij en is ook als vrijwilliger actief.

"Ik schrijf graag verhalen met veel vaart en humor"

Karine Jekel (1986) studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Ze werkt bij de educatieve uitgeverij KleurRijker, waar ze lesmateriaal ontwikkelt voor mensen die willen inburgeren en Nederlands als tweede taal willen leren. Naast haar vaste baan schrijft ze lesmateriaal voor het basisonderwijs en kinderboeken. 

In 2014 debuteerde ze bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf met het kinderboek Rover en Broertje. Het verhaal gaat over twee broertjes van acht en negen jaar die voor zichzelf moeten zorgen als hun ouders opeens verdwijnen. Ze besluiten te gaan roven, wat goed gaat totdat de politie eraan te pas komt!

Verder zet ze zich met veel enthousiasme in als vrijwilliger: ze schrijft recensies over kinderboeken voor de website www.leesfeest.nl en is voorlezer bij de VoorleesExpress

Bibliografie

Rover en Broertje, 2014, Van Holkema & Warendorf

Meer weten?

Lenen en lezen

 • Karine Jekel Rover en Broertje

  Op een dag zijn de ouders van Bram en Robin zomaar verdwenen. Om eten te kunnen kopen, besluit Robin te gaan roven. Het gaat een poosje goed, maar dan beginnen de problemen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Kinderboek, Detectiveroman, Fictie

  Nederlands, 142 pagina's, Van Holkema & Warendorf, Houten, 2014

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rover en Broertje

 • Karine Jekel Prins ontvoerd!

  Altan moet een dagje met zijn vader mee naar zijn werk. Zijn vader is butler in het paleis. Dat lijkt leuk, maar de prins is heel erg verwend. Die dag worden Altan en prins Ferran ontvoerd. Samen lezen op AVI-E4 en AVI-E6. Vanaf ca. 7,5 jaar.

  Fictie, Kinderboek, Detectiveroman

  Nederlands, 49 pagina's, Delubas, Drunen, 2017

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Prins ontvoerd!