Erik Melisie

IJsselsteiner Erik Melisie noemt zichzelf 'avondschrijver'. Zijn fantasy-reeks over Alexandra Quirtesse is al toe aan het derde deel. Hij schrijft ook thrillers.

Het begon allemaal met het schrijven van een verhaaltje voor zijn dochter. Het werd uiteindelijk een spannend fantasy-verhaal waarin een meisje de hoofdrol speelt: Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg.

Omdat Alexandra zoveel beleeft passen haar avonturen niet in één boek en na het succes van het eerste deel is er ook al een tweede deel en inmiddels werkt Erik aan het vierde deel van de serie. Zoals het er nu naar uitziet zal ook dat zeker niet het laatste deel worden.

Behalve deze reeks heeft hij ook een spannende historische thriller geschreven die de lezer meeneemt naar de Gouden Eeuw, de VOC en de eerste kolonisatie en opbouw van het moderne Zuid-Afrika en de schaduwzijden van de vaderlandse geschiedenis. Een spannend verhaal gebaseerd op historische feiten.
Momenteel werkt hij aan twee verhalen voor volwassenen: een detective en een thriller waarin vampiers een belangrijke rol spelen.

Meer weten?

Lenen en lezen

 • Erik Melisie Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg

  Alexandra (12) logeert een week bij haar opa. Ze verveelt zich. Maar dan komt ze via een halsketting in een andere wereld terecht. Daar beleeft ze een spannend avontuur. Vanaf ca. 12 jaar.

  Fictie, Sprookjes

  Nederlands, 299 pagina's, BoekenBoet, De Waal, 2011

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg

 • Erik Melisie Alexandra Quirtesse en de poort van twaalf

  Als Alexandra bij haar opa is, komt ze geheimzinnige teksten, een brief en landkaarten op het spoor, die haar doen besluiten weer naar de parallelle wereld Virkenmereg te gaan. Zal ze daar haar vader terugzien? Vanaf ca. 12 jaar.

  Sprookjes, Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 328 pagina's, Uitgeverij Buitenzorg, Ermelo, 2014

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alexandra Quirtesse en de poort van twaalf