Desiree Veldhuizen

Desiree Veldhuizen woont al vanaf haar 6e jaar in IJsselstein en schreef een jeugdboek dat daar speelt.

Hallo leesvrienden en -vriendinnen,

Mijn naam is Desiree Veldhuizen, ik ben geboren in het mooie jaar 1966 in Utrecht. Ik ben al meer dan 25 jaar getrouwd en wij hebben een dochter en een pleegdochter van beiden 19 jaar oud. Wij wonen in IJsselstein vanaf mijn zesde jaar, maar mijn man al zijn hele leven.
Toen mijn dochter op de lagere school zat ben ik begonnen met het schrijven van een boek. Een jeugdboek dat jaren later door mijzelf is uitgebracht. Het is een oplage van 100 stuks geworden.

Het idee om een boek te schrijven zat altijd al in mijn hoofd, het sluimerde totdat ik zoveel inspiratie kreeg dat het begin er als vanzelf kwam. Het schrijven bleef soms wel maanden stil liggen om dan weer in volle vaart verder te gaan met schrijven.
Mijn boek(je) heet Isa en het geheimzinnige beeldje. Het verhaal over Isa en het geheimzinnige beeldje is een verzonnen verhaal. Natuurlijk zijn er wel een paar feiten in het verhaal verwerkt. Mijn bronnen waren vooral het internet en natuurlijk de bibliotheek. Het is namelijk hartstikke leuk om wat speurwerk te doen en allerlei weetjes te verwerken. Ik heb ook herinneringen uit mijn eigen jeugd in het verhaal gestopt, bijvoorbeeld de beschrijving van het huis van mijn oma.
Ik heb via mijn buurman de IJsselsteinse kunstenaar Guillaume Monné leren kennen en die wilde heel graag de illustraties voor mijn boek maken. Ik was er zeer vereerd mee! Ik ben er ook achter gekomen dat een groot netwerk belangrijk is omdat het je met veel dingen op weg kan helpen.

Ik heb nog nooit schrijverscursussen gevolgd en tijdens het schrijfproces durfde ik dat niet, omdat ik dacht dat dit mijn verhaal zou kunnen beïnvloeden, terwijl het al helemaal in mijn hoofd zat. Ik miste daarom veel kennis. Ik ben nu van plan om daar wat meer tijd in te gaan steken, omdat ik heel graag weer een boek wil gaan schrijven!

Ik ben ook van plan om te gaan bloggen, dus wie weet tot ziens op het internet!
Desiree Veldhuizen

Lenen en lezen