Cornélie Spijkerboer en Hans Mennnes

Echtgenoten Cornélie en Hans hebben in Houten een praktijk voor psychosociaaltherapie, Mens in Werking. Hun kennis en ervaring, uit praktijk en eigen leven, hebben zij vastgelegd in een boek.

Hoe meer liefde we voor onszelf hebben, hoe meer liefde we voor de ander over hebben.
De titel van hun boek,  'Een droom van een relatie', is op twee manieren te lezen: De relatie als romantische illusie en de (relatie)droom die uitkomt als we echt van onszelf leren houden.

Cornélie (1961) en Hans (1953) wonen en werken sinds 2006 in Houten. Beiden hebben op latere leeftijd hun hart gevolgd en zich omgeschoold tot psychosociaal therapeut. Beide wilden hun energie gaan richten op de persoonlijke groei van de mens.
Er is voor hen niets mooiers dan mensen in hun kracht te brengen en te leren om van zichzelf te houden. Naast individuele therapie geven ze in hun praktijk Mens in Werking ook relatietherapie. Onder andere het - ook in Houten - heel hoge scheidingspercentage stimuleerde hen om zich in relatieproblematiek te specialiseren.

Naast hun praktijk geven Hans en Cornélie les aan de SPSO/AIM in Huis ter Heide. Daar leren ze mensen het vak van hulpverlener, niet in het minst door de studenten te leren zichzelf te kennen.

Van cliënten en van studenten van de opleiding kwam de vraag naar een boekwerk waarin Hans en Cornélie hun visie stond over hoe mensen in elkaar zitten en hoe relaties in elkaar zitten. Dit is uitgemond in het boek 'Een droom van een relatie' dat helder en laagdrempelig uitlegt hoe het tussen mensen werkt en soms ook niet werkt. Hun drie pijlers zijn de partnerblauwdruk, hechting en innerlijkkindwerk. Met deze gereedschappen beschrijven ze een unieke mix die de lezer leidt naar de levensopdracht: van onszelf houden.

Meer weten?

Lenen en lezen