Nieuws IJsselstein

Resultaat 1 - 10 (van 13)

• Mila en Lotte winnen IJsselsteinse Voorleeswedstrijd

14 februari 2019

Mila Heesbeen van De Ark van Noach en Lotte Jonker van De Opstap hebben vandaag de IJsselsteinse voorleeswedstrijd gewonnen. Ze gaan door naar de regiofinale in Vianen.

Bekijk details van Mila en Lotte winnen IJsselsteinse Voorleeswedstrijd

• Goed bezig met lezen

28 januari 2019

Wie volgt Sil Verrips op als onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan.

Bekijk details van Goed bezig met lezen

• Veranderingen in je Bibliotheek

29 november 2018

Op 3, 4 en 5 december schakelen we over op een nieuw systeem voor het gebruik van onze computers, printen, kopiëren en betalen in de Bibliotheek. Lees wat er verandert.

Bekijk details van Veranderingen in je Bibliotheek

• Jouw abonnement in 2019

24 oktober 2018

Per 1 januari 2019 gelden nieuwe abonnementsprijzen. Onze voorwaarden veranderen niet.

Bekijk details van Jouw abonnement in 2019

• Huiswerkbegeleiding en bijles in de Bibliotheek

24 september 2018

Steeds meer leerlingen van het middelbaar onderwijs én de basisschool komen voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en studiecoaching naar Fit4School in de bibliotheek.

Bekijk details van Huiswerkbegeleiding en bijles in de Bibliotheek

• Je bent nooit te oud om te leren

29 augustus 2018

Het Taalhuis is trots! Op alle bezoekers, die komen oefenen en leren. En op de getrainde vrijwilligers die hen daar graag bij helpen. Zenderstreeknieuws sprak met onze oudste bezoeker en ‘haar’ vrijwilliger. Een bijzonder verhaal!

Bekijk details van Je bent nooit te oud om te leren

• BoekStart-coach bij het consultatiebureau

21 maart 2018

Voorlezen vanaf de babytijd is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom kunnen ouders nu op het consultatiebureau in IJsselstein kennismaken met de BoekStart-coach.

Bekijk details van BoekStart-coach bij het consultatiebureau

• Jongste taalvrijwilliger

27 februari 2018

Hamza Benkaddour (14 jaar) heeft een bijzondere Maatschappelijke Stage gekozen. Elke dinsdagavond is hij in het Taalhuis in de Bibliotheek te vinden. Hier helpt hij mensen die de taal willen leren tijdens de Taalinloop.

Bekijk details van Jongste taalvrijwilliger

• Vrijwilliger gezocht voor activiteiten in de avonduren

19 januari 2018

Wil jij het visitekaartje zijn van de Bibliotheek IJsselstein bij bijeenkomsten buiten openingstijden?

Bekijk details van Vrijwilliger gezocht voor activiteiten in de avonduren

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

11 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat u ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!