VoorleesExpress Lek & IJssel zoekt voorlezers en coördinatoren

“Ik lees nu tien weken voor aan Mohammed en Farah en het is een van de leukste dingen die ik in tijden heb gedaan!” (een voorlezer)

“Nog maar 3x, en dan zit dit seizoen #VoorleesExpress @VELekIJssel er alweer op. Ik ga 'mijn' kindjes missen. 't Is zo leuk!” (voorlezer Karine op Twitter) 

“De kinderen staan ongeduldig bij de brievenbus te wachten tot ik kom voorlezen!” (een voorlezer) 

"Goed, heel goed! Esther houdt nu heel erg van lezen. We gaan ook naar de Bibliotheek." (enthousiaste reactie van een vader op de vraag hoe het gezin de VoorleesExpress heeft ervaren)

Dit zijn maar enkele van de vele enthousiaste reacties die we horen over het project De VoorleesExpress Lek & IJssel.

Een succesvol project, waar we als Bibliotheek van harte voor gaan, en dat we graag voortzetten. Daar hebben we hulp bij nodig. op dit moment zoeken wij nog enthousiaste vrijwilligers die als voorlezer in een gezin aan de slag willen in Leerdam en IJsselstein.
Ook zoeken we coördinatoren voor de begeleiding van voorlezers en gezinnen in Leerdam en Vianen.

Wil jij gezinnen leesplezier brengen en kinderen zo ondersteunen in hun taalontwikkeling?

Het belang van de VoorleesExpress

Ieder jaar verlaat 1 op de 4 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. Met het project De VoorleesExpress willen we dit cijfer terugdringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week, thuis voor te lezen.

Gedurende deze 20 weken introduceert de voorlezer het voorleesritueel bij het gezin en krijgen de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen. Zo kunnen zij een actieve rol spelen in de taalontwikkeling van hun kind en krijgen boeken een blijvende plek in het dagelijks leven.

Op de foto rechtsboven ziet u voorlezer Ellen en haar voorleeskind Lizz uit ‪Vianen‬ in de Bibliotheek. De eerste keer dat Ellen met Lizz naar de Bibliotheek ging, wilde Lizz wel 100 boeken mee naar huis nemen :-)  

De foto is gemaakt door Ellen van Herk