Vrijwilliger Klik & Tik

Wil jij mensen helpen bij het leren omgaan met de computer? Wij zoeken in Houten, IJsselstein, Leerdam en Vianen enthousiaste, geduldige en gezellige vrijwilligers voor het begeleiden van deelnemers bij de cursus 'Klik & Tik'.

Steeds meer zaken moeten digitaal geregeld worden. Dit vormt voor veel mensen een probleem. De Bibliotheek biedt mensen de kans hun digitale vaardigheden te verbeteren. Dit doen we samen met een bevlogen team vrijwilligers van diverse organisaties.

Als vrijwilliger Klik & Tik begeleid je mensen in kleine groepen met het programma ‘Klik & Tik’ van oefenen.nl. Dit programma begint bij nul en leert mensen in korte modules de basisbeginselen van digitale vaardigheden. In 8 bijeenkomsten doorlopen deelnemers in eigen tempo de modules. De bedoeling van de cursus is om mensen - op een gezellige en veilige manier - vertrouwd te maken met digitale handelingen. Het behalen van de modules wordt binnen de cursus feestelijk afgerond met een certificaat.

Wat ga je doen?

• Je begeleidt mensen bij het aanmaken en inloggen van een Klik & Tik account.
  • Je helpt mensen geduldig met lezen, begrijpen en uitvoeren van het cursusprogramma Klik & Tik van oefenen.nl
  • Je beantwoordt vragen over o.a. thema’s als e-mailen, tekstverwerken, zoeken op internet en internetbankieren.
  • Je signaleert veelvoorkomende vragen en verbeterpunten en koppelt deze terug naar de coördinator.

Wat heb je in huis?

• Je bent geduldig, empathisch en draagt bij aan een veilige en gezellige sfeer in de groep.
  • Je bent digitaal vaardig.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep ouderen, laaggeletterden en anderstaligen.
  • Je kunt in eenvoudige taal communiceren.

Wat verwachten we van je?

• Je doorloopt zelf een cursus Klik & Tik, ter voorbereiding op je vrijwilligerswerk.
  • Je bent bereid extra training te volgen.
  • Je denkt mee met de mede-vrijwilligers en coördinator over de invulling van de cursus.

Wat hebben wij jou te bieden?

• Begeleiding vanuit de coördinator Taalhuis.
  • Een vrijwilligerstaak die veel voldoening geeft: mensen zelfredzamer en zelfverzekerder maken!
  • Een gratis bibliotheekabonnement.
  • Deelname aan trainingen, (thema-) bijeenkomsten en intervisie.
  • Een gezellig vrijwilligersnetwerk.
  • Iedere week lekkere koekjes!

Interesse of meer info?

Neem contact op met Hanna Ruiten, hannaruiten@bibliotheeklekijssel.nl, 06 10036026.