Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Door het oog van de naald

  Ken Follett

  Met man en macht probeert de Britse geheime dienst een Duitse spion onschadelijk te maken die het slagen van de geallieerde invasie in Normandiƫ bedreigt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Door het oog van de naald

 • Bevrijding

  Elizabeth Jane Howard

  Na het eind van de Tweede Wereldoorlog vinden drie generaties van de welgestelde Engelse familie Cazalet hun weg in een veranderende maatschappij.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bevrijding

 • Na de bevrijding

  Johanne A. van Archem

  Een jonge vrouw, die in 1945 met haar man in het al bevrijde zuiden van Nederland woont, hoort mondjesmaat over de verschrikkingen die worden aangericht in haar geboortedorp in het oosten van Nederland.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Na de bevrijding

 • Zeven kleuren stront

  Ronnie van Geffen

  Tijdens de bevrijding van Eindhoven in september 1944 kruisen de paden van drie mannen elkaar: een Duitse officier, een Nederlandse oud-marinier en een Amerikaanse paratroeper.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zeven kleuren stront

 • De Ritchie-boys

  Bruce Henderson

  Dit is het onbekende verhaal van een groep jonge Duitse Joden, de Ritchie-boys, die nazi-Duitsland ontvluchtten, volwassen werden in de jaren dertig en als soldaten terugkeerden om hun oude vaderland te bevrijden. Vanaf 1942 namen zij, in kleine groepen, deel aan elke belangrijke slag in Europa. Ze spraken Duits en kenden de geschiedenis en gebruiken...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Ritchie-boys

 • Tijden van duisternis

  Tony Schumacher

  In door nazi's bezet Engeland in 1946 besluit Jodenjager John Rossett een Joods jongetje te redden, het begin van een bloedstollende klopjacht waarin niemand te vertrouwen is.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Tijden van duisternis

 • Darkest hour

  Anthony McCarten

  Historisch verslag over het effect van Churchills toespraken in 1940, toen Groot-Brittanniƫ rechtstreeks werd bedreigd door nazi-Duitsland.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Darkest hour


Boek van de maand

Morgan, een liefde

Bas Steman

Een mooi, intrigerend boek dat vaak wisselt van perspectief. Over een man die ervan overtuigd is dat hij in een vorig leven een soldaat uit Wales is geweest die sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken