Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • The dreamers

  Karen Thompson Walker

  Op een universiteit valt een meisje in slaap en is niet meer te wekken. Als er meer meisjes volgen, ontstaat er al snel paniek. Hoe besmettelijk is de ziekte en waar dromen deze slapers over? Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van The dreamers

 • Zonderling

  Laini Taylor

  Lazlo (20) is zijn hele leven al een dromer en gefascineerd door de mythische, verloren stad Ween. Als een groep legendarische krijgers vakmensen zoekt voor een missie naar Ween, grijpt Lazlo de gelegenheid aan om zijn droomstad te kunnen zien. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zonderling

 • De band

  Anna López Dekker

  Als het meisje Qelarha (14) door een elf wordt onvoerd om heropgevoed te worden, strijdt zij ervoor om zichzelf te blijven. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De band

 • De executie

  Daniëlle Bakhuis

  2048. Het Collectief is aan de macht. Vijf jongeren, onder wie Charlotte, Nathan, Hailey en Frankie (ik-figuren), hebben de wet overtreden en worden ter dood veroordeeld. Tijdens een liveshow op tv worden ze terechtgesteld. Een van de vijf krijgt de kans zichzelf vrij te pleiten. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De executie

 • Koningin van lucht en duisternis

  Cassandra Clare

  Als Julian en Emma op een gevaarlijke missie naar Faerie worden gestuurd, komen ze midden in een strijd met de koning van Unseeli terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Koningin van lucht en duisternis

 • De eeuwige tijd

  Deborah Harkness

  Als een jonge chirurg tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog tot vampier wordt gemaakt, worstelt hij met zijn nieuwe identiteit. Driehonderd jaar later maakt hij zijn geliefde tot vampier, die daarna met dezelfde gevoelens worstelt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De eeuwige tijd


Boek van de maand

De Plaag

David Walton

Een expert op het gebied van zwammen ademt sporen van een onbekende zwam in. Hij is niet de enige en hij wordt onderdeel van een samenzwering van alle geïnfecteerden tegen de samenleving.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken