Media Ukkie Dagen

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Landelijke webinar

Op 31 maart om 20 uur geeft Denise Bontje een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen over mediagebruik. Meld je aan bij je lokale bibliotheek. 

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Tip van Karina

"Voorlezen met een digitaal prentenboek of app geeft een andere beleving dan uit een papieren boek. Gebruik ze allebei, ze vullen elkaar goed aan. En juist het combineren van media is ontzettend leerzaam: lezen, kijken, luisteren, spelen, doen, binnen en buiten, met en zonder beeldscherm.

En praat er samen over. Wat kun je doen met het leuke appje? Wat gebeurt er in het verhaal? Laat je kind vertellen waar het verhaaltje over ging. Door er over te praten leert je kindje het meeste en heb je samen een gezellige ervaring."

  • Karina van Zon, Lees- en Mediaconsulent Bibliotheek Lek & IJssel