Workshop ‘Uitspraak van het Nederlands’

7 april 2020, van 19:00 tot 20:00 | de Bibliotheek Leerdam

Kosten: Gratis

GEANNULEERD | Korte workshop met logopediste Annelies de Klerk. Voor volwassenen met Nederlands als tweede taal (NT2’ers), die willen oefenen met luisteren, uitspraak en stemgebruik. Gratis toegang.

Vrije inloop vanaf 18.45 uur. Aanmelden is niet nodig.

Ken je mensen voor wie deze workshop (ook) nuttig kan zijn? Fijn als je hen vertelt dat ze kunnen meedoen!

Wat gaan we doen?

• Logopediste Annelies de Klerk vertelt hoe een logopedist kan helpen bij het Nederlands leren spreken.
  • Je gaat oefenen de uitspraak van het Nederlands.

Hoe kan een logopedist taalleerders helpen?

Soms lukt het niet om Nederlands als tweede taal goed te leren. Je krijgt te maken met een ander alfabet, andere klanken en een geheel andere uitspraak.

Daarnaast zijn er tussen talen verschillen in specifieke spraakkenmerken en intonatie, die je moet oefenen. Denk aan de uitspraak van onze Nederlandse dubbelklanken (zoals ei, eu, uu, ie) of de harde g en r.

Een verkeerde uitspraak van het Nederlands kan voor verwarring zorgen. Het maakt het lastiger om mee te doen aan sociale activiteiten, of bij je werk of opleiding.

De logopedist zoekt uit wat de knelpunten zijn bij het leren van de Nederlandse uitspraak.
Dat doet zij samen met de taalcoaches Nederlands van de Bibliotheek Leerdam, die haar tips doorgeven in de gratis taallessen.

Elke 1e dinsdag van de maand

Elke 1e dinsdag van de maand is er een leuke taalactiviteit in de Bibliotheek Leerdam.

• Van 19.00 -20.00 uur.
  • Vanaf 18.45 uur is de deur open.
  • Voor iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal.
  • Voor iedereen vanaf 10 jaar.
  • Je kunt zo binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.