Bouw een fort in Minecraft

3 mei 2019, van 14:00 tot 16:30 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

In deze workshop bij de expositie 'Bieb onder water' bouw je zelf een fort in Minecraft. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Aan de slag met Minecraft

Bouw je fort zo stevig dat je er veilig bent voor het water. Na een korte inleiding ga je in tweetallen aan de slag met het bouwen van een fort. Natuurlijk laat je je bouwwerk zien aan de andere groepjes.

Wil je weten hoe ze vroeger forten bouwden, toen Minecraft nog niet bestond? Dat ontdek je als je de expositie 'Bieb onder water' bekijkt.

Gratis, wel aanmelden

De workshop is gratis. Er is plaats voor 16 kinderen, vanaf 10 jaar.
Wil je ook meedoen? Meld je dan meteen aan. Dat kan tot en met 3 mei, maar vol = vol.

De tentoonstelling

Deze workshop sluit aan bij de expositie Bieb onder water, van 5 april t/m 15 mei in de Bibliotheek IJsselstein.

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen: de Waterlinie.

Kom naar de Bibliotheek en ontdek het spannende verhaal achter de Waterlinie. Van Prins Willem III tot Lodewijk XIV tot Menno van Coehoorn. Allen speelden zij een rol in het verhaal achter de Oude Hollandse Waterlinie.

Een pratend schilderij van Lodewijk XIV vertelt je over deze unieke koning van Frankrijk in de 17e eeuw. Op zeven informatiezuilen ontdek je meer over de geschiedenis van de Waterlinie. Verder is er een collectie oude objecten uit de tijd van de Oude Hollandse Waterlinie en een collectie boeken over dit onderwerp, om ter plekke te bekijken.