WIFI-generatie

10 oktober 2019, van 20:00 tot 21:45 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Interactieve avond in het kader van de in de Week van de Opvoeding. Met Ivo Wouters van Media & Maatschappij, voor ouders van kinderen van 6-12 jaar.

Inloop vanaf 19.45 uur.

Jouw kind en ICT, een perfecte combinatie: met laptop, computer, tablet of mobiel spelen en ze Fortnite, chatten ze via apps, maken ze foto’s en filmpjes voor Youtube of Facebook en tiktokken wat af! Enkele voorbeelden van populaire plekken online. Niet voor niets. Er is veel leuks te beleven!

Maar er is ook een keerzijde waar ouders zich regelmatig zorgen over maken. Hoe voorkom je scheldpartijen en bedreigingen? Weten ze dat hun profiel altijd vindbaar is en alles wat ze er op zetten, nooit meer verdwijnt? Hoe gaan zij om met extreme beelden van seks en geweld? Weet jij hoe zij de techniek gebruiken en met de tablet en apps in de weer zijn, de mobiel vergroeid met hun hand? EN, hoe ga je hiermee om als ouder?

Ivo Wouters van Media & Maatschappij laat je kennis maken met de internetwereld van de jeugd en informeert je over de mogelijkheden en waarom jongeren doen wat ze doen. Veel beelden, onderzoeken en foto’s helpen je om jouw kind te begrijpen en begeleiden. De avond is interactief. Je wisselt meningen en ervaringen uit met andere ouders en gaat naar huis met tips en trucs.

Meld je aan

Deelname is gratis. Meld je aan door een e-mail te sturen aan j.iljas@stichting-pulse.nl.

Week van de Opvoeding in IJsselstein

Naar website Week van de Opvoeding

Het opvoeden van kinderen is belangrijk en leuk maar soms best lastig. Daarom organiseert Jeugdpreventie IJsselstein ook dit jaar weer de Week van de Opvoeding voor ouders in IJsselstein.