Waar ga je heen?

21 september 2019, van 16:00 tot 18:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

Een herkenbare en ontroerende theatervoorstelling over dementie, voor iedereen die daarmee in zijn of haar omgeving te maken heeft.

• Ben je mantelzorger van iemand met dementie?
  • Wonen er mensen met dementie bij je in de buurt?
  • Of werk je zelf met dementerenden?

Dan is deze voorstelling op Wereld Alzheimer Dag speciaal bedoeld voor jou.

Theater aan de Lijn speelt scenes met herkenbare situaties. Die worden afgewisseld met informatie over dementie en gesprekken met het publiek. Zo kun je gemakkelijk ervaringen en tips delen met gelijkgestemden.

Kom je ook?

De voorstelling is gratis, meld je wel even aan. Dat kan op 2 manieren:

Aanmelden kan tot en met 21 september.

Over de voorstelling

Mia heeft een baan, maar kan zich niet goed meer concentreren. We zien het echtpaar Mia en Wim thuis in gesprek over alledaagse onderwerpen. Mia reageert naar Wim kortaangebonden. De communicatie tussen de twee gaat steeds stroever. Wat is er aan de hand? Is het de overgang? Is ze overspannen?

Na de diagnose dementie is de belangrijkste vraag: hoe nu om te gaan met Mia? Mia en Wim maken het publiek inzichtelijk waar het mis kan gaan en hoe het beter kan. Tijdens het verloop van het dementieproces van Mia speelt Wim steeds in op de situaties die zich voordoen .

Wij organiseren deze voorstelling in samenwerking met de werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein van Alzheimer Nederland, regio Lekstroom.