BoekStartdag

3 juni 2023 | Bibliotheken Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op deze dag krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom in de Bibliotheek. Doe samen met je kindje mee aan een leuke muzikale voorleesactiviteit van Muziek op Schoot en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Of ga op speurtocht door de bieb en win een leuk cadeau! Wist je dat je met deelname aan een activiteit ook een extra stempel kunt verdienen op je BoekStart stempelkaart?

Voor kinderen tot 4 jaar en hun (groot)ouders.

Activiteiten

In onze Bibliotheken in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen organiseren we deze dag leuke activiteiten, voor jou met je kindje. Wil je meedoen aan de workshop van Muziek op Schoot, dan is een kaartje reserveren verplicht. Voor de speurtocht en informatiebijeenkomst voor ouders met baby's is aanmelden niet nodig.

Workshop Muziek op Schoot

Conny van De Muziekstal komt naar de Bibliotheek voor een workshop Muziek op Schoot. Kinderen worden tijdens deze workshop gestimuleerd in hun ontwikkeling qua gevoelens, taal, spraak, motoriek, een beetje discipline (opruimen bijvoorbeeld), sociaal gedrag en ze bloeien daarvan nog op ook, ze vinden het heerlijk.

Conny is een muzikale duizendpoot en bespeelt meerdere instrumenten.

 • Voor kindjes van 1 tot 3 jaar
 • Plek voor 15 kindjes per workshop. 1 kaartje is genoeg voor 1 kindje + volwassene
 • Kaartjes zijn gratis voor leden. Voor niet-leden kost een kaartje €2

Tip: Wist je dat alle kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de Bibliotheek? Maak jouw kindje eerst gratis lid en haal dan je gratis kaartje voor de workshop.

Kies de workshop van jouw Bibliotheek om je aan te melden.


Silhouetten-quiz

Voor kindjes van 2 tot 4 jaar

Kom op BoekStartDag met jouw kindje van 2 tot 4 jaar naar een van onze hoofdvestigingen om een leuke silhouetten-quiz te doen. Herkennen jullie alle silhouetten van deze bekende kinderboekfiguren? Dan ontvang je een leuk cadeautje! Vraag bij de balie om de silhouetten-kaart en ga aan de slag!

 • Tijdens openingstijden op zaterdag 3 juni
 • Bibliotheken Leerdam, Vianen, Houten-Centrum en IJsselstein
 • Voor kindjes van 2 tot 4 jaar
 • Neem je stempelkaart mee voor een extra stempel bij het uitvoeren van deze activiteit!

Babyhoek voor (groot)ouders met baby's (0-1 jaar)

Speciaal voor (groot)ouders met baby's hebben we in onze vier hoofdvestigingen een babyhoek ingericht met flyers en folders over BoekStart. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! Ontmoet ook andere (groot)ouders en wissel ervaringen uit over jouw kleintje. Is jouw kindje nog niet gratis lid? Word dit dan direct deze dag en ontvang het BoekStart-koffertje als welkomstcadeau. 

Informatiebijeenkomst
In onze vestigingen Houten-Centrum en IJsselstein organiseren we een informatiebijeenkomst in de babyhoek. Heb jij vragen over voorlezen aan je kleintje, over BoekStart, de stempelactie? Of ontmoet je graag andere (groot)ouders? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst. Uiteraard kun je ook al jouw vragen stellen. Aanmelden is niet nodig.

 • 11.00 - 11.30 uur
 • Bibliotheek Houten-Centrum en Bibliotheek IJsselstein
 • Voor (groot)ouders/verzorgers van baby's tot 1 jaar
 • Aanmelden niet nodig
 • gratis 

BoekStart Spaarkaart

Lezen met je kleintje wordt nog leuker met de BoekStart Spaarkaart! Kom je boeken lenen? Dan krijg je een stempel. Daarmee spaar je voor een mooi prentenboek. Bovendien ontvang je op BoekStartDag een extra stempel bij deelname aan een van de activiteiten.

Vergeet je spaarkaart dus niet mee te nemen naar BoekStartDag!

Meer informatie over de BoekStart spaarkaart