BoekStartdag

11 juni 2022 | Bibliotheken Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen

Kosten: Gratis

Op deze dag krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom in de Bibliotheek. Doe samen met je kindje mee aan een leuke voorleesactiviteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Ook zijn er BoekStart ontdekdozen beschikbaar in de Bibliotheek om op deze dag zelf aan de slag te gaan met je kleintje.

Voor kinderen tot 4 jaar en hun (groot)ouders.

Voorleesactiviteiten

In onze Bibliotheken in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen organiseren we deze dag leuke voorleesactiviteiten, voor jou met je kindje. Meedoen is gratis, aanmelden is wel nodig om zeker te zijn van een plekje. Bij elke voorleesactiviteit gaan we samen aan de slag met een leuk babyboekje of prentenboek.

Meld je aan en doe mee op zaterdag 11 juni

Klik op het tijdstip van de voorleesactiviteit om je aan te melden.
Per activiteit is er plek voor 10 kindjes. 1 kaartje is genoeg voor 1 kindje + volwassene.

Voorleesactiviteiten in IJsselstein

Voorleesactiviteiten in Houten

Voorleesactiviteiten in Vianen

Voorleesactiviteiten in Leerdam (alleen ochtendprogramma)

BoekStart Ontdekdozen

Breng een verhaal nog meer tot leven met de BoekStart ontdekdozen. In elke doos zit een boekje, een korte handleiding en speel materiaal. Door samen het verhaal na te spelen, de materialen te benoemen en gebruiken beklijfd het verhaal beter. Daarnaast is het goed voor je kindje om de nieuwe woorden zo vaak mogelijk te horen en te gaan gebruiken. Er zijn 3 BoekStart ontdekdozen ze hebben allemaal een eigen thema namelijk; auw, tellen en vervoer. Aan de hand van de boekjes, ‘nog even een kusje er op’, ‘Ootje en het verkeer’ en ‘tellen met prinsje’ kun je samen met je kindje deze thema’s verder ontdekken.