Vertellingen uit een koloniaal verleden

15 februari 2018, van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: € 2,50 inclusief koffie/thee

Wies van Groningen, dochter van een voormalig KNIL-soldaat, vertelt aan de hand van foto- en dagboeken haar eigen verhaal. Een avond voor iedereen die zich herkent in haar koloniaal verleden of daar nieuwsgierig naar is.

Als dochter van een KNIL-militair tekende Wies van Groningen (88) de verhalen op van de vrouwen die het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger een plek gaf in de kazerne. Zij trokken met het leger mee. Deze avond vertelt zij haar eigen verhaal.

Deze avond wordt georganiseerd door Comhairle.

Komt u ook?

U kunt zich per e-mail aanmelden. De kosten bedragen € 2,50 inclusief koffie/thee.

Nog geen lid van de Bibliotheek? Word lid naar aanleiding van deze avond en krijg de kosten van de avond terug als korting op het abonnementsgeld.

Sommige verhalen eindigen met een glimlach

“De grote geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar, door diegene die het voor het zeggen heeft. Maar er zijn ook de verhalen die wij elkaar vertellen, mensen zoals u en ik, verhalen die mondeling worden doorgegeven, van generatie op generatie doorverteld en die passen in de grote geschiedenis. Verhalen over onze ouders, een grootvader of grootmoeder. Over helden en heldinnen, over een land ver weg over een ver verleden, over onszelf. Familieverhalen die ons trots maken of verontwaardigd of bedroefd. Sommige verhalen eindigen met een glimlach.”

Wies van Groningen