UITVERKOCHT Vakantieworkshop FabLab: maak je eigen spinner

11 juli 2017, van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek Houten-Centrum, FabLab Houten

Kosten: 14,95 (inclusief materialen)

Bedenk en ontwerp jouw eigen spinner. Leer (samen met je vader? opa?) hoe je een eigen product maakt: van bedenken en tekenen tot printen of lasersnijden. Voor deelnemers van 9-99 jaar.

Met behulp van onze 3D-printers en lasersnijders maak je jouw eigen spinner van plastic, of van hout!
Wij gebruiken de programma’s Tinkercad en Coreldraw en we ondersteunen je daar waar nodig.
Je kunt bij ons jouw spinner helemaal naar je eigen wensen aanpassen. Zo wordt hij pas echt bijzonder.
Ondertussen oefen je met nieuwe computerprogramma’s en leer je meer over hoe onze machines werken.

In deze workshop leer je

• nadenken over wat je wilt maken
  • hoe je zelf een ontwerp tekent in Tinkercad of Coreldraw
  • veel handige tips en trucs, zodat je met een mooi product naar huis gaat

Handig om te weten

• De workshop staat uitsluitend open voor deelnemers vanaf 9 jaar
  • Wees er snel bij want er kunnen maar 12 personen meedoen (dus geef je vrienden/vriendinnen/moeder/opa een seintje)
  • Iedereen heeft na afloop een spinner (is het printen niet klaar tijdens de workshop? Dan kun je hem later afhalen)

Meer weten

Het FabLab Houten is een nieuwe digitale maakplaats waar iedereen gebruik kan maken van, of kennis kan maken met digitale productietechnieken. De Bibliotheek werkt in het FabLab nauw samen met TinkerinQ.

Buiten de open inloop en de workshops kun je de machines van het FabLab Houten ook reserveren. Informatie hierover vind je op de website van TinkerinQ.