Thema-avond Historische Vereniging Leerdam | thema: Varsseveld

23 maart 2023, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Leerdam

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Historische vereniging verzorgt deze keer een foto-avond over Varsseveld, de vroegere houthandel in Leerdam. Deze avond is n.a.v. de uitgifte van een nieuw boek van Teunis Blom, genaamd "Hout aan de Linge, 350 jaar houthandel en -industrie in Leerdam", dat in april 2023 uitkomt.

In dit 24e deel in de Historische Reeks Leerdam komen we alles te weten over het ontstaan, het einde en de periode daar tussen van de vroegere houthandel Varsseveld in Leerdam.

Thema-avond met foto's

We kijken deze avond naar foto's van de voormalige houthandel, -zagerij en timmerfabriek Varsseveld. In goede tijden samen met de glasfabriek de grootste werkgever van Leerdam. Het begint met de stichter van deze fabriek en we zien waar het bedrijf vroeger stond. We zien de arbeiders en wat er werd geproduceerd. En we besluiten met foto's van het einde van Varsseveld in de tachtiger jaren van de vorige eeuw.

Kortom, het belooft een interessante avond te worden. Heeft u (of uw voorouders) vroeger bij Varsseveld gewerkt? Dan mag u deze avond eigenlijk niet missen.

De foto’s die u te zien krijgt zijn een selectie uit de ruim 14.000 foto’s die in onze Beeldbank staan.

Wil je erbij zijn? Meld je aan!

De toegang voor deze thema-avond is gratis, maar vanwege het aantal beschikbare plaatsen is het wel nodig om je vooraf aan te melden. Dit kan bij Annette Blom door een mailtje te sturen naar ablom@blomleerdam.nl.

Hout aan de Linge

"Hout aan de Linge, 350 jaar houthandel en -industrie in Leerdam” is geschreven door Teunis Blom, heeft een omvang van ca. 450 pagina's en zal met harde kaft verschijnen in april. De titel “Hout aan de Linge” zegt het al: niet alleen Leerdam komt aan bod, maar ook de wagen- en klompenmakers in Kedichem zijn opgenomen in dit boek. Het boek is rijk geïllustreerd. U kunt deze avond een exemplaar van dit boek reserveren.

Website Historische Vereniging Leerdam