Schrijfcafé Houten

4 april 2020, van 13:30 tot 15:30 | Houten Centrum

Kosten: € 15,00

foto van tafel , stroopwafels, pen en schrift

GEANNULEERD TOT 1 JUNI | Hou je van schrijven, maar lukt het niet om iets op papier te krijgen? Heb je geen tijd om een cursus te volgen, kom dan naar het Schrijfcafé.

Elke maand een ander thema

  • 11 januari: Natuur is zeg maar mijn ding. Over de ontdekkingen van echte én fantasiedieren.
  • 8 februari: 1000 vragen om over te schrijven (dit zijn 1000 vragen uit de flow). Weet je op elke vraag een antwoord en hoe weet je dat je de juiste vraag beantwoordt. Schrijf en dicht mee over vragen en mogelijke antwoorden.
  • 7 maart: Boekenweek - Dwars denken en rebels schrijven. Zet je dwarsdenkende brein aan. Gebruik je pen als wapen tegen groot of klein onrecht en schrijf een rebelse brief aan een personage dat je zelf bedenkt.
  • 4 april: Ooh, auw en wow. Schrijf over uitglijders, ultieme gelukstreffers en een ontluikende lente.
  • 9 mei: Eindelijk vrij. Schrijf en dicht over vlaggen en over wat vrijheid voor jou betekent.
  • 6 juni: Bijna zomer. Schrijf met een zonnig humeur over opwaaiende zomerjurken en andere zonnige zaken.

Plezier en inspiratie

Het plezier in schrijven staat voorop. Het Schrijfcafé is een ideale plek om nieuwe schrijfinspiratie op te doen en verschillende stijlen uit te proberen. Iedere maand werkt het Schrijfcafé met een thema waarbij creatieve schrijfopdrachten ervoor zorgen dat je altijd met een tekst naar huis gaat. Zo kan het zomaar zijn dat je een kort verhaal bedenkt op basis van een ansichtkaart, een gedicht naar aanleiding van een muziekstuk of een column aan de hand van een herinnering. Iedereen is welkom, schrijfervaring is niet noodzakelijk.

Kom kennismaken en doe mee! Neem een fijne pen en een schriftje mee, dan zorgen wij voor koffie en thee. Schrijfdocent is Trea Scholten. Zij geeft regelmatig cursussen en workshops creatief schrijven.

Vooraf aanmelden is prettig, maar je mag ook gewoon binnenlopen. Je betaalt direct aan de docent.