Opening Praattafel Vianen

13 september 2019, van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Vianen

Kosten: Gratis

In de Week van de Alfabetisering gaat in Vianen de Praattafel van start. Deze eerste Praattafel wordt feestelijk geopend door wethouder Kamstra.

Voorafgaand aan de opening neemt wethouder Kamstra de gedichtenbundel Durf & Dromen in ontvangst. Deze bundel is gemaakt met deelnemers van de Taalinloop, ter gelegenheid van de Week van de Alfabetisering.

Wat is de Praattafel?

De Praattafel is een aanvulling op de bestaande Taalinloop.
Aan de Praattafel geen lesboeken, geen grammatica, geen hulp bij huiswerk, maar alle ruimte voor het oefenen in het spreken van de Nederlandse taal.
Daarnaast is ontmoeting een belangrijk element: de deelnemers ontmoeten anderen die ook de Nederlandse taal leren en vergroten zo hun sociale netwerk.

De Praattafel is iedere vrijdag geopend. Om 10.00 uur is de inloop met koffie en thee en is er tijd om even kennis te maken. Daarna start de Praattafel om 10.30 uur, tot uiterlijk 12.00 uur.

Week van de Alfabetisering

Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 is de Week van de Alfabetisering. Het thema is: DURF! Er is immers veel durf voor nodig om op volwassen leeftijd aan de slag te gaan met beter leren lezen en schrijven. De Bibliotheek helpt daarbij. Met deze week volop activiteiten waarin taal centraal staat.