Opening Geheugenkabinet

23 maart 2019, van 12:00 tot 13:15 | de Bibliotheek Vianen

Je bent van harte welkom bij de feestelijke opening van het Geheugenkabinet in Vianen, dé plek om alles te vinden en te vragen over het geheugen.

• Muzikale ontvangst met Frank de Kleer
  • Welkomstwoord
  • Over het afscheidscadeau van de gemeente Vianen
  • Wat is het Geheugenkabinet?
  • Geheugenquiz
  • Officiële opening door wethouder Tirtsa Kamstra
  • Afsluiting met taart

Kom je ook?

Fijn als je even meldt dat je komt.

Het Geheugenkabinet

• Kun je je geheugen trainen?
  • Wat als je vergeetachtig wordt?

Antwoorden op deze en andere vragen over het geheugen vind je bij het Geheugenkabinet. Spellen, muziek, boeken en ontmoeting komen samen op één plek in Vianen: de Bibliotheek. Het Geheugenkabinet is open tijdens alle openingsuren van de Bibliotheek.

Wat vind je in het Geheugenkabinet?

In het Geheugenkabinet vind je naast informatie en boeken ook activerende materialen, zoals spellen, muziek en films.

Wat kun je er doen?

Samen met de werkgroep Dementievriendelijk Vianen en andere Viaanse organisaties organiseert het Geheugenkabinet activiteiten. Om mantelzorgers en mensen met dementie te ondersteunen en om generaties met elkaar verbinden.

Waarom nu?

De komende jaren zullen we allemaal steeds vaker mensen tegenkomen met dementie. Vianen telt nu ruim 350 inwoners met dementie. Als gevolg van de vergrijzing worden dat er steeds meer. Daarnaast willen steeds meer mensen weten hoe je geheugen werkt en hoe je dat fit kunt houden.