Opening Geheugenkabinet

13 juni 2018, van 15:30 tot 17:30 | de Bibliotheek IJsselstein

Als eerste bibliotheek in de provincie Utrecht openen wij in IJsselstein het Geheugenkabinet, dé plek om alles te vinden en te vragen wat met het geheugen te maken heeft, voor iedereen. Je bent van harte welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn.

Kom je ook?

Meld je aan bij Ilja Bakker, Coördinator Publieksservice IJsselstein.

15.30 uur Ontvangst met koffie en thee
16.00 uur Aanvang programma
16.45 uur Officiële opening door (…)
17.00 uur Afsluiting en mogelijkheid tot napraten

Het Geheugenkabinet

Tijdens alle openingsuren van de Bibliotheek is het Geheugenkabinet open voor iedereen die meer wil weten over het geheugen. Van spel tot serieuze onderwerpen. Ook over uiteenlopende activiteiten en organisaties rondom dit onderwerp in de gemeente IJsselstein.

• Hoe leren baby’s?
  • Hoe werkt het puberbrein?
  • Kun je je geheugen trainen?
  • Wat als je vergeetachtig wordt?

Het Geheugenkabinet beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema’s zoals begrijpen en het ‘fit houden’ van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. je vindt er een uitgebreide collectie boeken en (spel)materialen en kan ook terecht met je vragen.

Bijvoorbeeld ter geruststelling: het blijkt heel normaal te zijn dat 59-plussers (al bijna de helft van de bevolking) in meer of mindere mate last hebben van vergeetachtigheid.