Voorleesontbijt

23 januari 2019, van 09:30 tot 10:30 | de Bibliotheek Houten-Centrum, de Bibliotheek IJsselstein, de Bibliotheek Vianen

Kosten: Gratis

Kom met je peuter naar de Bibliotheek. Geniet samen met andere kinderen en ouders van een mooi verhaal, liedjes, spelletjes en lekkere ontbijthapjes uit alle werelddelen.

In het hele land starten de Nationale Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt. Bij ons wordt het internationaal. Iedereen is welkom en er zijn hapjes uit de hele wereld.

Wat gaan we doen?

We beginnen met voorlezen. Speciaal voor het Voorleesontbijt komt een bekende plaatsgenoot naar de Bibliotheek. Hij leest het verhaal van het Prentenboek van het Jaar voor: Een huis voor Harry. Met een speciaal vertelkastje, zodat iedereen ook de prachtige tekeningen in het boek goed kan zien.

In Houten leest wethouder Kees van Dalen voor, in IJsselstein burgemeester Patrick van Domburg en in Vianen Frank de Kleer.

Na het voorlezen ontbijten we met hapjes uit de hele wereld. Deze hapjes zijn onder andere gemaakt door bezoekers van de Taalinloop.

Als iedereen klaar is met eten gaan we leuke spelletjes doen, die passen bij het verhaal.
De kinderen krijgen een mooie kleurplaat mee voor thuis.

Kom je ook?

Iedereen is welkom, vanaf 9.15 uur kun je binnenlopen met je peuter.
Het is gratis en aanmelden is niet nodig.