Feiten en fabels over voeding

6 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: € 5,00, inclusief koffie/thee en proeverij; voorverkoop € 4,00

Wat is gezonde voeding? Voedingscoach Ilse Bos neemt je in deze interactieve lezing mee in de feiten en fabels. Met kleine proeverij.

Gezond & vitaal

Voedingscoach Ilse Bos neemt je deze avond mee in de wereld van gezonde voeding en het vitaal houden van je lichaam. Ze bespreekt een aantal fabels rond voeding en laat je de feiten zien. Wat is een gezond eetpatroon en hoe zorg je voor een goede balans? En vooral: hoe blijf je gezond, fit en op een goed gewicht?

Het aanbod aan levensmiddelen in de supermarkt is enorm en elke week komen er weer nieuwe producten bij. Als we de etiketten moeten geloven: rijk aan vezels, gezonde vetten, vitamines en mineralen, gezoet met natuurlijke suikers of alleen natuurlijke ingrediënten. Maar is het ook echt een gezond product? En hoe onderscheid je een gezond van een minder gezond product? Ter inspiratie is er na afloop van de presentatie een kleine proeverij van lekkere, gezonde hapjes mét recept.

Boek cadeau

Alle bezoekers krijgen deze avond het Nederland leest-boek cadeau: Je bent wat je leest.
Geniet van een verfijnd menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet, en leest over eten. Het is fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk gevuld met heerlijke recepten.

Kom je ook?

Koop je kaartje in de voorverkoop voor maar € 4,00, inclusief koffie of thee én de proeverij. Dat kan vanaf maandag 15 oktober tot en met zaterdag 3 november.

Als er nog plaatsen over zijn kun je op de avond van de lezing, dinsdag 6 november, aan de deur een kaartje kopen, vanaf 19.30 uur. Dan betaal je € 5,00.

Alle betalingen contant, liefst gepast.

Reserveer meteen

Vergeet niet je naam, adres en het gewenste aantal kaarten te vermelden.

Na reservering heb je 4 werkdagen de tijd om je kaartjes op te halen in de Bibliotheek IJsselstein.
Reserveer je vóór 15 oktober? Dan liggen je kaartjes voor je klaar van 15 tot en met 18 oktober.

Ilse Bos

Ilse Bos is gediplomeerd gewichtsconsulente en orthomoleculair voedingsadviseur. Met haar praktijk is zij aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en bij Puur gezond. De kosten voor haar consulten worden door steeds meer zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Mijn doel is om mensen bewust te maken van voeding en hen laten zien dat je met kleine aanpassingen hele grote stappen kunt zetten.

— Bron: Ilse Bos

Nederland Leest over voeding: we zijn wat we eten

In november verslinden we boekenkasten. We lezen over koken, cultuur, lifestyle, voedingstechnologie en milieu. De Bibliotheek staat van 1 tot en met 30 november namelijk in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema Voeding.