Muziek onder woorden

28 maart 2020, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Houten-Schoneveld

Kosten: Gratis

Moppereend - Vind het boek in onze catalogus

GEANNULEERD | Twee verrassende voorstellingen voor kinderen, met muziek van leerlingen van het Houtens Muziek Collectief. Kom naar Wijkcentrum Schoneveld en ontdek hoe muziek en verhalen elkaar versterken.

Onderdeel van het programma van de Cultuurnacht Houten.
Georganiseerd door de Bibliotheek en het Houtens Muziek Collectief.

De eerste voorstelling is gericht op kinderen van 5 -8 jaar, de tweede op kinderen van 8-12 jaar. Maar alle kinderen en ouders zijn van harte welkom bij het hele programma. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

• 13.45 - 14.00 uur Inloop
  • 14.00 - 14.20 uur Voorstelling Ssst! voor kinderen van 5-8 jaar
  • 14.20 - 14.30 uur Pauze, tijd om iets te drinken en even te spelen
  • 14.30 - 15.00 uur Voorstelling Tante Teefje voor kinderen van 8-12 jaar
  • 15.00 - 16.00 uur Uitproberen, spelen, meer te weten komen en bijpraten

Voorstelling Ssst!

Een voorstelling die de fantasie prikkelt, voor kinderen van 5-8 jaar.
Ssst! gaat over een man met een baard. Op een dag wordt de man met de baard wakker. De dag voelt anders. Wat is er aan de hand met het prachtige woud waar hij al jaren woont? Waarom is het niet zo vrolijk als andere dagen? De man met de baard gaat op zoek en vindt wat hij al die jaren miste.

Voorstelling Tante Teefje

Een flitsende voorstelling voor kinderen van 8-12 jaar.
Tante Teefje is een grappig verhaal over Harry, die de pesterijen van zijn vreselijke tante beu is. Ze lijkt heel lief, maar Harry weet hoe gemeen zijn tante is als hij alleen met haar is… Het is een verhaal op rijm, dat geeft ritme en vaart. De grappige illustraties uit het boek, met daarbij de klanken van onder meer viool, dwarsfluit en piano, geven het geheel een extra pittige knipoog.

Uitproberen, spelen, meer te weten komen en bijpraten

Blijf na de voorstellingen nog even hangen! Bij ‘van Houten&co’ kun je terecht voor koffie, thee en limonade. Praat na met andere ouders en maak kennis met het Houtens Muziek Collectief en de Bibliotheek.
De kinderen kunnen allerlei muziekinstrumenten uitproberen en de boeken van de voorstellingen bekijken. Lukt het jou om een piano of dwarsfluit mooi te laten klinken? Probeer het uit of schrijf je in voor een proefles. Wil je de mooie verhalen van de voorstellingen thuis nog eens lezen? Dat kan, word gratis lid van de Bibliotheek en leen de boeken direct.

Leen de boeken in de bieb en lees ze ook thuis