Landelijke webinar voor ouders: Kom in beweging met media

28 maart 2023, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de Media Ukkie Dagen laat Denise Bontje van Mediasmarties.nl (groot)ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar op 28 maart 2023 nadenken over de plek die media hebben in het leven van hun (klein)kind. Het webinar sluit inhoudelijk aan op het thema van de Media Ukkie Dagen: ‘Balans: Bewegen met Media’.

Is er sprake van balans en hoe zou dit voor (groot)ouders ideaal zijn. Deelnemers aan het webinar krijgen tips om meer balans aan te brengen en daarnaast krijgen zij te zien welke media kinderen juist in beweging kunnen zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen).

Naast concrete tips worden de deelnemers ook een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met het voorbeeld dat zij zelf geven? Is er sprake van balans, of willen zij ook iets veranderen?

  • Wat: Een webinar met praktische tips om balans aan te brengen in het mediagebruik van (klein)kinderen
  • Voor wie: (groot)ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar
  • Wanneer: Dinsdag 28 maart 2023 van 20.00 tot 21.00 uur
  • Hoe: online webinar

Meld je aan

Klik op de oranje knop hieronder en registreer je voor het online webinar. Je ontvangt dan een e-mail van de KB met daarin een link naar de online bijeenkomst. Bewaar deze mail goed, zodat je op 28 maart via die link in de online omgeving kunt.

Meld je hier aan

Bekijk het filmpje

In dit filmpje vertelt Denise Bontje over het webinar:

Media Ukkie Dagen 2023 | Balans: Bewegen met media

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media, maar hoe vinden we de balans? Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan. Tijdens de campagne gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Kortom, hoe bewegen ze mét media? Op welke manier help jij opvoeders om kinderen in beweging te laten komen met media? 

Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

 

Dit gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.