Landelijke webinar voor ouders: Swipe, stap, sprong

28 maart 2022, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In deze webinar neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Je krijgt antwoord op vragen die je als ouder hierover kunt hebben. Ook gaan we in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen. Voor ouders van kinderen t/m 6 jaar.

  • Wat: Een webinar met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen
  • Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar
  • Wanneer: Woensdag 28 maart 2022 van 20 uur tot 21 uur
  • Hoe: Online webinar

Meld je aan

Klik op de oranje knop hieronder en bestel een 'kaartje'. Je ontvangt dan een e-mail. Daarin staat de link naar de online bijeenkomst.
Klik meteen op deze link om hem te activeren en bewaar hem voor gebruik op 28 maart om 20.00 uur.

Meld je hier aan

Bekijk het filmpje

In dit filmpje vertelt Denise Bontje over de webinar:

Ouders hebben vragen over mediagebruik

Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Het is aan jou om je kind vanaf jonge leeftijd in aanraking te laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus.

Maar... in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Denise laat zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media, zonder de balans uit het oog te verliezen. Meld je aan voor de webinar!

Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

 

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.