Mama & Papa café

7 juni 2019, van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

Voorlezen maakt je leuker! Nationale Voorleesdagen 2019

Voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Dit keer is het thema 'Leren spreken en begrijpen'.

Mama & Papa café MOOIJ is een ontmoetingsplek voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, gezellig samen spelen…
Grootouders, ooms en tante’s en oppassers zijn ook van harte welkom!

Mama & Papa café MOOIJ is een samenwerking van de Bibliotheek Lek & IJssel en het Consultatiebureau IJsselstein (GGD regio Utrecht).

Leren spreken en begrijpen

• Wat is taal en en hoe verloopt de taalontwikkeling?
  • Waar moet je op letten als een kind met meer talen tegelijk opgroeit?
  • Wat kun je doen om het praten en luisteren van je kind te stimuleren?

Deze en vele andere vragen komen aan bod in dit Mama & Papa Café. Onze speciale gast is logopediste Barbara Polman. Zij kan alles vertellen over de taalontwikkeling jonge kinderen. Aan de hand van voorbeelden laat ze zien wanneer je je als ouder wel of geen zorgen moeten maken. Er is uiteraard ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Leren spreken, luisteren en begrijpen gaat bij de meeste kinderen spelenderwijs. Soms gaat het niet vanzelf. Een kind dat altijd met de mond open zit, een kind dat stottert, een kind dat met de duim in de mond zit: deze kinderen hebben eerder last van spraakproblemen. De logopediste kan je kind op een leuke speelse manier helpen om beter te leren spreken.

Barbara Polman heeft een eigen praktijk in het centrum van IJsselstein. Daar behandelt zij kinderen en ook volwassen met problemen op het gebied van spraak, taal, stem, adem en mondgedrag. Meer informatie hierover vind je op www.logopedieijsselstein.nl.

Van september tot en met juni

Het Mama & Papa café is elke eerste vrijdag van de maand open in de Bibliotheek IJsselstein, behalve in juli en augustus.