Mama & Papa café

7 februari 2020, van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

Voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Dit keer: 'Voorlezen is een feestje!'.

Voorlezen is een feestje!

Soms ben je blij, soms boos en misschien ben je ook wel eens mopperig. Eend uit het boek 'MopperEend' is wel erg aan het mopperen. Daarom gaan we samen proberen eend weer op te vrolijken.

Kinderen en ouders luisteren samen naar het verhaal van het Prentenboek van het Jaar 2020, ‘MopperEend'. Daarna is er tijd voor liedjes en een spel. De kinderen kunnen op de foto met een grote knuffel van MopperEend.

Leesconsulent Karina van Zon laat de ouders kennismaken met allerlei soorten prentenboeken en heeft volop tips voor het voorlezen aan jonge kinderen. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Met het thema ‘Voorlezen is een feestje!' sluit het Mama & Papa Café aan bij de Nationale Voorleesdagen.

• Joyce Dunbar, Petr Horáček Moppereend

Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat hij barst. Prentenboek met kleurrijke collages. Vanaf ca. 4 jaar.

Kinderboek, Fictie

Nederlands, 30 ongenummerde pagina's, Lemniscaat, Rotterdam, 2018

Gedrukt boek

Bekijk details van Moppereend

Over het Mama & Papa Café

Mama & Papa café MOOIJ is een ontmoetingsplek voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, gezellig samen spelen…
Grootouders, ooms en tante’s en oppassers zijn ook van harte welkom!

Mama & Papa café MOOIJ is een samenwerking van de Bibliotheek Lek & IJssel en het Consultatiebureau IJsselstein (GGD regio Utrecht).

Van september tot en met juli

Het Mama & Papa café is elke eerste vrijdag van de maand open in de Bibliotheek IJsselstein, behalve in augustus.