Mama & Papa café

7 december 2018, van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

Voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Dit keer praten we over hoogsensiviteit. Het thema is: Kleur je ik!

Mama & Papa café MOOIJ is een ontmoetingsplek voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, gezellig samen spelen…
Grootouders, ooms en tante’s en oppassers zijn ook van harte welkom!

Mama & Papa café MOOIJ is een samenwerking van de Bibliotheek Lek & IJssel en het Consultatiebureau IJsselstein (GGD regio Utrecht). Bij elk Mama & Papa Café zijn een leesconsulent van de Bibliotheek en een jeugdverpleegkundige aanwezig, om te ondersteunen en eventuele vragen te beantwoorden.

Hoogsensitieve kinderen - Kleur je ik!

Tijdens dit Mama en Papacafé gaan we het hebben over hoogsensitiviteit bij kinderen. Speciale gast is kindercoach Rolien Smaling.

Rolien ziet in haar praktijk veel hoogsensitieve kinderen. Steeds meer ouders herkennen deze gevoeligheid bij hun kind. Ook bij een baby of peuter. Ze zijn bijvoorbeeld gevoelig voor prikkels of snel van slag. Hoogsensiviteit is een mooie karaktereigenschap, maar soms best lastig om mee om te gaan.
Hoe kun je het herkennen en hoe ga je er als ouder mee om?

Praten is niet het enige dat we doen deze ochtend. Ga samen met je kind aan de slag met kleur: kleuren, krijten, plakken. Kleur je ik! Ook kun je gezellig samen lezen of informatie vinden. Er liggen (kinder)boeken klaar over gevoelens, kleuren en opvoeding.

Ik ga op zoek naar de eigenwijze eigenheid en kleur van het kind en geef daarbij alle ruimte. Als een kind lekker in zijn vel zit, kan het immers het beste uit zichzelf halen!

— Rolien Smaling

Van september tot en met juli

Het Mama & Papa café is elke eerste vrijdag van de maand open in de Bibliotheek IJsselstein, behalve in augustus.