Mama & Papa café

5 april 2019, van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek IJsselstein

Voorlezen maakt je leuker! Nationale Voorleesdagen 2019

Voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Het thema is 'Van speen tot game'.

Mama & Papa café MOOIJ is een ontmoetingsplek voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, gezellig samen spelen…
Grootouders, ooms en tante’s en oppassers zijn ook van harte welkom!

Mama & Papa café MOOIJ is een samenwerking van de Bibliotheek Lek & IJssel en het Consultatiebureau IJsselstein (GGD regio Utrecht).

Van speen tot game

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten ze niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, zijn die wel goed?

In het Mama & Papa Café laat onze lees-mediaconsulent Karina van Zon de nieuwste apps en leuke websites zien. Uiteraard gaan we het ook hebben over schermtijden en hoe je ook de kleinste kinderen al kunt helpen bewust om te gaan met de digitale mogelijkheden.

Alle (groot)ouders van baby's en peuters in IJsselstein zijn van harte welkom, met hun kleintjes.
Je kunt zo binnenlopen.

Van september tot en met juni

Het Mama & Papa café is elke eerste vrijdag van de maand open in de Bibliotheek IJsselstein, behalve in juli en augustus.