Online Mama & Papa café: Voorleesplezier

5 februari 2021 | Online

Kosten: Gratis

Het IJsselsteinse Mama & Papa Café is dit keer online. Dat betekent dat ook baby's en peuters uit andere plaatsen kunnen kijken en meedoen, met hun ouders. Beleef het verhaal 'Coco kan het!', met voorlezer Riëtte en haar grote knuffelpoppen.

Coco kan het!

Het Mama & Papa Café komt dit keer bij jou thuis, in de vorm van een filmpje. Bekijk het samen met jouw kindje. Onze leesconsulent Riëtte leest voor uit het Prentenboek van het Jaar 2021: ‘Coco kan het!’. Kijk en luister naar verhaal, voorgelezen met de speciale vertelkast. En zing mee met het liedje over Coco.

Riëtte laat ook alle boeken van de Prentenboeken Top10 zien. Voor jou als ouder heeft ze nieuwe voorlees-inspiratie en boekentips.

Voor wie is het?

• Voor alle ouders van jonge kinderen.
  • Voor hun kindje(s) van 0-4 jaar.
  • En voor opa's, oma's en oppassers.

Wil jij het filmpje van het Mama & Papa Café bekijken met je kindje?

• Meld je aan per e-mail aan riettevanlint@bibliotheeklekijssel.nl.
  • Op vrijdag 5 februari sturen wij je aan het begin van de ochtend een e-mail met de link naar het filmpje.
  • In deze e-mail lees je ook tot welke datum je het filmpje kunt bekijken.

Centraal staat het Prentenboek van het Jaar

• Loes Riphagen Coco kan het!

Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft. Prentenboek met krachtige, intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Kinderboek, Fictie

Nederlands, 40 ongenummerde pagina's, Gottmer, Haarlem, 2021

Gedrukt boek

Bekijk details van Coco kan het!

De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Wij vieren die in 2021 van 20 januari t/m 13 februari.

Over het Mama & Papa Café

Het Mama & Papa café is elke eerste vrijdag van de maand open in de Bibliotheek IJsselstein, behalve in augustus.

Mama & Papa café MOOIJ is een samenwerking van de Bibliotheek Lek & IJssel en het Consultatiebureau IJsselstein (GGD regio Utrecht).