Mama & Papa café

3 april 2020, van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

GEANNULEERD T/M 6 APRIL | Voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Dit keer doen we mee aan de Media Ukkie Dagen. Het thema is: Pret met boek en app.

Pret met boek en app

Voorlezen is leuk, maar je kunt het nóg leuker maken voor je kindje. Bekijk en ontdek het boek samen via een digitaal boek. Kom het met jouw ukkie uitproberen in dit Mama & Papa Café.

Dit gaan we vanochtend doen:

• We lezen een mooi prentenboek voor.
  • Daarna lees je samen met jouw kindje hetzelfde boek op een iPad.
    Zo ontdek je de extra mogelijkheden van digitale prentenboeken, zoals liedjes en spelletjes.
  • We gaan met de groep in gesprek en geven je tips over allerlei dingen die met media-opvoeding te maken hebben, zoals schermtijd, educatieve en toch heel leuke apps en het combineren van een prentenboek met app.
  • Je kindje kan intussen spelen met speciale robots voor ukkies: Bee-Bot en Cubetto.
  • Heb jij vragen over digitale media voor kinderen? Ook daarvoor is genoeg tijd.

Media Ukkie Dagen - 27 maart t/m 3 april 2020

• Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor jouw kind?
  • Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder?
  • Wanneer laat je je kind alleen en waar beleef je juist samen plezier aan?

Ontdek het tijdens de Media Ukkie Dagen. Het thema van dit jaar is: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Op onze websitepagina Media Ukkie Dagen vind je alle activiteiten, praktische tips en handige tools om samen met je ukkie veilig én leuk aan de slag te gaan met media.

Over het Mama & Papa Café

Mama & Papa café MOOIJ is een ontmoetingsplek voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, gezellig samen spelen…
Grootouders, ooms en tante’s en oppassers zijn ook van harte welkom!

Mama & Papa café MOOIJ is een samenwerking van de Bibliotheek Lek & IJssel en het Consultatiebureau IJsselstein (GGD regio Utrecht).

Van september tot en met juli

Het Mama & Papa café is elke eerste vrijdag van de maand open in de Bibliotheek IJsselstein, behalve in augustus.