Mama & Papa café: gezonde voeding

2 oktober 2020, van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

Een gezellige ochtend voor ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Wat is gezonde voeding? En hoe maak je van eten weer een feestje? Met fruit-quiz!

Deze activiteit hoort bij de Week van de Opvoeding in IJsselstein.

Gezonde voeding

Kinderdiëtist Laura van Beurden van Vital Kids komt vertellen over gezonde voeding:

• Wat is gezond voor jouw kind?
  • Is jouw kindje een moeilijke eter? Laura heeft volop tips en handigheidjes voor je. Zo maak je van eten weer een feestje!
  • Wil je wel eens weten wat een kinderdiëtist in de praktijk allemaal doen? Laura geeft je een kijkje achter de schermen.
  • Fruit-quiz. Herkent jouw kind al een komkommer en een banaan? En weet jij hoe de soorten groente en fruit heten, die je minder vaak ziet?

Voor wie is het?

• Voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving.
  • En voor hun kindje(s) van 0-4 jaar.
  • Opa's, oma's en oppassers zijn ook van harte welkom.

Vital Kids

Naar de website van Vital Kids

Bij Vital Kids werken naast de diëtist ook een kinderfysiotherapeut en een kinderpsycholoog. Samen helpen zij kinderen van 0-18 jaar (en hun ouders). Bijvoorbeeld met speciale programma's voor kinderen met overgewicht en voor kritische en eenzijdige eters.

Bij Vital Kids geloven ze niet in kinderen ‘op dieet’ zetten. Door middel van spelletjes en interactieve manieren leren de kinderen zelf een gezonde leefstijl aan.

Lees er meer over op de website van Vital Kids.

Over het Mama & Papa Café

Het Mama & Papa café is elke eerste vrijdag van de maand open in de Bibliotheek IJsselstein, behalve in augustus.

Mama & Papa café MOOIJ is een samenwerking van de Bibliotheek Lek & IJssel en het Consultatiebureau IJsselstein (GGD regio Utrecht).