Kinderspeelcafé

10 april 2019, van 10:00 tot 11:00 | Houten, Wijkcentrum de Vuurtoren, Zijdemos 30

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorlezen maakt je leuker! Nationale Voorleesdagen 2019

Ter gelegenheid van de Media Ukkie Dagen komt onze lees-mediaconsulent Karina van Zon naar het het Kinderspeelcafé om je de nieuwste apps en leuke websites te laten zien. Het thema is 'Van speen tot game'.

Van speen tot game

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten ze niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, zijn die wel goed?

Onze lees-mediaconsulent Karina van Zon komt naar het het Kinderspeelcafé om je de nieuwste apps en leuke websites te laten zien. Uiteraard gaan we het ook hebben over schermtijden en hoe je ook de kleinste kinderen al kunt helpen bewust om te gaan met de digitale mogelijkheden.

Alle (groot)ouders van baby's en peuters in Houten zijn van harte welkom, met hun kleintjes. Je kunt zo binnenlopen.

Het Kinderspeelcafé

Het Kinderspeelcafé is dé plek in Houten voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders om samen te spelen en te kletsen. Het is open op woensdagochtend van 9 tot 11.15 uur, behalve tijdens de schoolvakanties.

Je vindt het Kinderspeelcafé in Wijkcentrum de Vuurtoren, op Zijdemos 30 in Houten.