Kinderboekenweek 2022: Plasticvissen in de gracht

7 oktober 2022, van 15:15 tot 16:30 | Steigers Overtoom/Achtersloot tegenover de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met Stichting Yselvaert gaan we varen door de gracht van IJsselstein. Onderweg wordt er naar plastic afval gevist. Voor kinderen van 8-12 jaar.

Samen aan de slag

Een groot deel van het afval dat in de zeeën terecht komt via grachten, kanalen en rivieren, is plastic afval. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water veranderen de oceanen in een plastic soep.

We kunnen hier iets aan doen! Samen vissen we het afval en plastic uit de grachten, zodat dit niet doorstroomt naar de zee. Met schepnetten en emmers op de boten gaan we aan de slag. Zo helpen we IJsselstein een stukje groener te worden. Doe jij mee?

Plasticvissen in de gracht

  • Vrijdag 7 oktober 2022
  • Voor kinderen van 8-12 jaar
  • Meevaren is gratis
  • Aanmelden is noodzakelijk
  • Er is plek voor maximaal 8 kinderen per vaart
  • Op de boot vaart 1 volwassen begeleider mee

Meld je aan voor een van de vaarttochten

De boten varen vanaf de steigers tegenover de Bibliotheek en basiliek naar Museum IJsselstein waar andere kinderen aan boord komen om mee terug te varen naar Bibliotheek en basiliek. De uitstapplaats is dus niet hetzelfde als de opstapplaats. Er zijn vier vaarten op twee verschillende opstapplaatsen en tijden. Klik op de link van de vaart waar jij wilt opstappen en reserveer je gratis kaartje.

Bekijk alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek


Deze vaarttochten worden aangeboden door Stichting Yselvaert