Kinderboekenweek 2022: Word lid en ontvang een mooi cadeau

5 oktober 2022 t/m 16 oktober 2022

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb je nog geen bibliotheekpas? Word deze week lid van de Bibliotheek en krijg een leuk insectenvergrootglas cadeau. En wie weet maak je nog wel kans op een leuke prijs, want onder alle nieuwe leden verloot de Bibliotheek een aantal voederhuisjes. Deze actie is speciaal voor kinderen van 4-12 jaar.

Actievoorwaarden

  • Ga naar de balie van een van de vestigingen van Bibliotheek Lek & IJssel tijdens de Kinderboekenweek (5-16 oktober 2022).
  • Maak een gratis jeugdabonnement aan.
  • Voor kinderen van 4-12 jaar.
  • Ontvang een insectenvergrootglas cadeau na het inschrijven.
  • Na het aanmaken van jouw biebpasje scan je jouw pasje en ding je ook nog eens mee voor een van de voederhuisjes die verloot worden.

Het insectenvergrootglas

Het insectenvergrootglas is een handig vergrootglas met een potje waar jouw insect in kan. Op deze manier kun je het insect tot in detail bestuderen. Het insectenvergrootglas beschikt over 2 lenzen en vergroot twee- of viermaal.

De luchtopeningen aan de bovenkant zorgen ervoor dat de insecten op geen enkele manier schade ondervinden van hun korte verblijf in dit vergrootglas. Zet het insect na het bestuderen weer voorzichtig terug in de natuur.

Maak kans op een voederhuisje bouwpakket

Per hoofdvestiging wordt onder alle nieuwe leden tijdens de Kinderboekenweek een voederhuisje verloot. Scan jouw nieuw aangemaakte pasje in de Bibliotheek en geef aan bij welke hoofdvestiging je mee wilt dingen (Leerdam, Vianen, Houten-Centrum of IJsselstein).

Het voederhuisje is een bouwpakket met alle onderdelen die nodig zijn om het huisje zelf in elkaar te zetten. Na het bouwen kun je het huisje nog in een leuk kleurtje verven. Zo maak je een persoonlijk voederhuisje voor jullie tuinvogels. Geef het voederhuisje een prominente plek in de tuin. Binnen de kortste keren kun je de eerste vogels gaan bekijken in jullie tuin.


Gratis abonnement voor iedereen van 0 t/m 17 jaar

Wist je dat alle jeugd tot en met 17 jaar gratis lid kan worden in de Bibliotheek?

Bekijk de voordelen van een jeugdabonnement