Kinderboekenweek: Lekker bezig!

3 oktober 2018 t/m 13 oktober 2018 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

Dacht je dat je bij de bieb alleen boeken kunt lezen? Je kunt ze nu ook DOEN! Wil je ontdekken hoe? Kom 'klooien' met kinderboeken! Elke middag in de Kinderboekenweek, voor kinderen van 6-12 jaar.

Kom erbij!

Deze Kinderboekenweek draait om vriendschap. Er zijn heel veel dingen die leuk zijn om samen te ontdekken of te doen. Met de doe-boeken van de bieb kom je vast op leuke ideeën. Wij hebben er alvast in gesnuffeld en samen met onze vrienden leuke activiteiten bedacht.

Je kunt komen 'Klooien met Kinderboeken' in de bibliotheek op alle middagen in de Kinderboekenweek (behalve op zondag). Elke middag kun je kiezen uit heel wat verschillende 'klooi'-activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vriendschapsquiz, fun met vingerafdrukken of stripfiguren tekenen.

Drie specials

Op 3 middagen kun je van 15.00 - 16.30 uur meedoen met een bijzondere gast:

• op woensdag 3 oktober: Bloemenbommetjes maken met Clarie van de Langenberg van Eetbaar IJsselstein
  • op vrijdag 5 oktober: Dieren boetseren met kunstenaar Dick Versluis
  • op woensdag 10 oktober: Schrijflab en workshop 'Schrijf je mee?' met tekstschrijvers Mariola Dirkzwager van Comhairle en Marjo de Vroed  van De Brede Basis.

Klooikampioen

Als je meedoet spaar je stickers op de speciale stickerkaart. Als je 6 stickers hebt, ben je officiëel Klooikampioen en krijg je een leuke verrassing.

Voor elke activiteit waar je aan mee doet krijg je een sticker, dus je kaart is vast snel vol. En thuis, op school of op de BSO kun je zelf met een doe-boek aan de slag. Laat in de bieb zien wat je gedaan of gemaakt hebt. Neem het mee of maak een foto. Ook daarmee verdien je een sticker voor je kaart.

Ontdek meer over de Kinderboekenweek