Literaire avond met Annejet van der Zijl

30 maart 2023, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: gratis voor leden, €7,50 voor niet-leden

Schrijfster Annejet van der Zijl bezoekt de Bibliotheek IJsselstein. In een interview zal zij vertellen over haar boeken, haar inspiratiebronnen en haar jubileum als schrijver.

Hoe ziet de avond eruit?

Deze avond wordt auteur Annejet van der Zijl geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen vanuit het publiek. Halverwege de literaire avond zal er een pauze zijn. Tijdens deze pauze is er ruimte om je favoriete boek te laten signeren door Annejet. 

Ook zal boekhandel Logica uit IJsselstein aanwezig zijn met een boekenstand.

Aanvang en aanmelden

Vanaf 19:15 is de inloop. De Literaire avond start om 19:30 uur in de Bibliotheek IJsselstein.

Er is plek voor maximaal 60 mensen. Haal daarom snel je kaartje via de knop hieronder. Voor leden is een kaartje gratis, voor niet-leden kost een kaartje € 7,50.

Koop je kaartje

Over Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. Ze studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en deed een postdoctorale studie International Journalism in Londen. Nog tijdens haar journalistieke carrière debuteerde ze met het veelgeprezen Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi.

Vanaf 2000 wijdde Annejet zich helemaal aan het schrijven van boeken. In 2002 verscheen Anna, de veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan inmiddels meer dan 150.000 exemplaren werden verkocht. De liefdesgeschiedenis Sonny Boy (2004) werd een klassieker: er gingen alleen in Nederland al ruim 600.000 exemplaren over de toonbank, het is zestig keer herdrukt en het staat nog altijd in top tien van meestgelezen boeken op middelbare scholen. Het boek werd in tien talen vertaald en in 2019 verscheen de Engelse vertaling onder de titel The Boy Between Worlds (vertaald door Kirsten Gehrman).  Binnen een half jaar werden daarvan in de VS  40.000 verkocht. Zowel Anna als Sonny Boy werden verfilmd; de Schmidt-biografie diende bovendien als basis voor de succesvolle musical Was getekend Annie M.G.Schmidt (2017)

Lees meer over Annejet van der Zijl