In Between Café IJsselstein

11 december 2017, van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis, consumpties zijn voor eigen rekening

Logo In Between Café

Maandelijkse bijeenkomst voor en door werk- of opdrachtzoekenden, met leuke en inspirerende workshops die je verder helpen.

Het In Between Café IJsselstein opent maandelijks haar deuren in het souterrain van de Bibliotheek.

Programma maandag 11 december 2017

• 09.15 uur Inloop
  • 09.30 uur Opening
  • 09.35 uur Workshop
  • 10.25 u Pauze
  • 10.55 uur Vervolg workshops
  • 11.40 uur Afronding en afsluiting
  • Gelegenheid om te netwerken

Workshop: ‘Bewegen naar de werkvloer’ door Kirsten Harmsen

De body & mind workshop 'Bewegen naar de werkvloer' gaat over de link tussenje lichaamshouding en je levenshouding. De manier waarop je beweegt (staat, loopt, klinkt, ademt, je gedrag) geeft informatie over hoe jij in het leven staat, tegen dingen aankijkt en met situaties omgaat. Door het vergroten vanje ‘body awareness’ krijg je meer zelfinzicht. Jezelf beter leren kennen heeft impact op hoe jij je voelt, hoe je denkt en hoe jij je presenteert. Je wordt ervan bewust dat je zelfsturend bent en ervoor kunt kiezen lekker in je vel te zitten. Zo ga je binnen no time positief, energiek en vol vertrouwende arbeidsmarkt weer op.

Workshop: ‘Presenteren kun je leren ‘ door Regina Rothert

"Presenteren? Mij niet gezien. Ik klap op voorhand al helemaal dicht. Niet voor 50, niet voor 10, nee nog niet voor 2 personen." Dat klinkt voor veel mensen heel herkenbaar. Waar komt dat vandaan? Welke ‘aapjes’ zitten er op jouw schouder, die je weerhouden zo’n vlammend betoog te houden? Denk je eens in hoe het zou zijn, zo’n betoog te kunnen geven bij je hockeyclub, of namens het bestuur van de oudervereniging, bij de bruiloft van je broer, ga zo maar door. En vooral, hoe zou het zijn als je een vlammend betoog kan houden…... tijdens je sollicitatiegesprek! Regina en haar partner Hennie reiken je in deze workshop een aantal handvatten en tools aan. Deze stellen je in staat om je eigen belemmerende overtuigingen te (h)erkennen, maar vooral hoe je ze kunt trotseren en zo een stap vooruit kunt maken.

Het In Between Café

Het In Between Café is een maandelijks event voor uitkeringsgerechtigden en zzp’ers die op zoek zijn naar werk en/of projecten.
Bij elke bijeenkomst worden een of meer korte workshops gegeven om de bezoekers te inspireren en te informeren. We stimuleren dat onze bezoekers elkaar ondersteunen en actief gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. De workshops die gegeven worden zijn daarin een katalysator.

Inhoudelijk staan de thema’s ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘het vinden van betaald werk’ centraal.
Bij het eerste gaat het dan over in je kracht komen en het (her)vinden van je passie.
Voorbeelden van workshops binnen het tweede thema zijn ‘netwerken’, ‘gebruik van social media’, ‘hoe ziet je CV eruit’ en andere meer op vaardigheden gerichte workshops.