Festival Spelen en Delen

14 april 2018, van 11:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Vianen

Kosten: Gratis; je kunt zo binnenlopen!

Een vrolijk festival, waar je van alles kunt doen, ontdekken en beleven rond het thema 'Digi-JA of digi-NEE?'. Voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun ouders.

Kom je ook?

Het festival is gratis en je kunt zo binnenlopen. Zowel 'digi-Ja' als 'digi-Nee' kun je je prima vermaken: geniet bijvoorbeeld van digitale én van akoestische muziek, van oudhollandse spelletjes én van 3D-foto's maken, van verkleden én van robotdans.... Wat ga jij doen?

Wijzigingen voorbehouden

11.00-11.30 uur:

• Muzikale opening met een demonstratie van digitale muziek
    door Frank de Kleer van Pakhuis Vianen

11.30-12.00 uur:

• Interactieve robotdans
    met Nagui Pompe

11.30-12.15, 12.30-13.15 en 13.30-14.15 uur:

• Workshop 3D-fotografie voor kinderen van 8-12 jaar en hun ouders
    door Job van de Groep
    Neem een camera of smartphone mee, met snoertje om je foto's naar de computer over te brengen.
    Je ontdekt hoe 'diepte zien' werkt, hoe je  - ook zonder speciale 3D-camera - zelf eenvoudige 3D-foto's kunt maken en hoe je die kunt bekijken op een computormonitor, gewone TV of afgedrukt op papier. Kinderen die serieus meedoen aan deze workshop krijgen een 3D-brilletje mee naar huis.

13.00-14.00 uur:

• Muzikale workshop met trommels, ritmes en pedalboard voor kinderen vanaf 6 jaar
    door Iye Echa
    Zijn muziek bestaat uit experimental instrumental songs en is gebaseerd op de ritmes van het oostelijk en zuiderlijk gebied van Nigeria.

Doorlopend:

• Verkleed op de (digitale) foto
    met de Speelotheek
  • Sokpoppen maken en
    Kinderkleding ruilen
    met Krijg de kleertjes
  • Knutselen
    met Creabeez
  • Oudhollandse spelletjes
    met Vianen voor Elkaar
  • Robotjes programmeren
    Voorlezen
    Kennismaken met de VR-bril
    Informatie over educatieve apps
    met/door de Bibliotheek
  • Cakejes versieren
    met het CJG
  • Creatief met ballonnen
    Quiz
    met het Sociaal Team
  • Knutselen en kleuren voor kinderen en volwassenen
    met SKCN gastouderbureau
  • Interactief voorlezen
    met Peuterhuis Klimop

14.30-15.00 uur:

• Miniconcert op saxofoon en piano ter afsluiting van het festival
    door Iye Echa & friend

Over het festival Spelen en Delen

'Spelen en Delen' is een jaarlijks festival, georganiseerd door de Bibliotheek en Speelotheek Vianen. Een groot aantal andere organisaties en individuele partners van de Bibliotheek en de Speelotheek werken er graag aan mee. Het ene jaar wordt het festival in de Bibliotheek gehouden, het andere jaar in De Prenter.