Feestelijke opening 'Bieb onder Water'

18 januari 2019, van 16:00 tot 17:30 | de Bibliotheek Vianen

Kosten: Gratis

Feestelijke opening van de tentoonstelling 'Bieb onder water', met Verteltheater voor kinderen.

Water als wapen

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen: de Waterlinie.

Van 12 januari tot en met 22 februari kun je hierover meer te weten komen in de Bibliotheek Vianen.

18 januari: Feestelijke opening met Verteltheater

16.00 - 16.30 uur
Verteltheater voor kinderen vanaf 8 jaar. Eric Borrias, Verteller van het jaar 2016, neemt de kinderen mee in deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis. Gratis toegang, maar het aantal plaatsen is beperkt. Meld je aan via m.bakhuizen@ohwl.nl.

16.30 - 17.30 uur
Feestelijke opening van de tentoonstelling.

De tentoonstelling

12 januari t/m 22 februari
Kom naar de Bibliotheek en ontdek het spannende verhaal achter de Waterlinie. Van Prins Willem III tot Lodewijk XIV tot Menno van Coehoorn. Allen speelden zij een rol in het verhaal achter de Oude Hollandse Waterlinie.

Een pratend schilderij van Lodewijk XIV vertelt je over deze unieke koning van Frankrijk in de 17e eeuw. Op zeven informatiezuilen ontdek je meer over de geschiedenis van de Waterlinie. Verder is er een collectie oude objecten uit de tijd van de Oude Hollandse Waterlinie en een collectie boeken over dit onderwerp, om ter plekke te bekijken.

Expositie in het kader van het Waterjaar in Vianen.