Expositie Walter van Meijl

2 september 2019 t/m 31 oktober 2019 | de Bibliotheek IJsselstein

Abstract schilderij

In september en oktober zie je op de bovenverdieping werk van de IJsselsteinse schilder Walter van Meijl, met onder meer 'verschilderde' boeken.

De expositie is tot en met 31 oktober te bekijken, tijdens alle openingsuren van de Bibliotheek.

In de schilderijen herken je onder meer Walters hobby’s motorrijden en muziek. De portretten van musici waren eerder te zien in het Fulcotheater en in Theater Pantalone. Ze zijn met een jazzy toets geschilderd. Daarnaast zie je  'filmscenes', waarin de spanning tussen de figuren voelbaar is, en 'verschilderde' boeken, waarop Walter de sfeer of een representatieve passage van een boek in één beeld weet te treffen.

Walter van de Meijl

Walter van Meijl (1951) woont sinds 1987 in IJsselstein. In 2003 startte hij het architectenbureau WAS architecten op de Walkade, in het pand waar hij in 1990 begon te schilderen bij Hans Leijerzapf. In 2015 is hij, na een onderbreking van 12 jaar, weer intensief met schilderen begonnen in zijn atelier aan de Noord IJsseldijk.