Expositie Lisette Tielle

2 januari 2020 t/m 29 februari 2020 | de Bibliotheek IJsselstein

In januari en februari kun je op de bovenverdieping portretten zien, geschilderd door Lisette Tielle.

Een portret is iets bijzonders om te maken. Ik kijk goed en moet ook goed kijken naar de mens, die ik wil schilderen. Het is tweerichtingsverkeer, zou je kunnen zeggen. Dus je verdiept je in de ander en kijkt naar wat je ziet in de ander. En opeens, op je doek, kijkt de ander jou aan en denk ik: “ja, ik heb je”.

— Lisette Tielle

Lisette Tielle heeft eerst in de zorg gewerkt. Daarna heeft ze zich laten omscholen en een opleiding aan de modeacademie gevolgd. Het accent ligt daar op driedimensionaal werken, maar Lisette kwam er juist achter dat werken in het platte vlak voor haar bijzonder is.

Haar schilderijen gaan over emotie en gezien worden. Daarover heeft zij eerder onder meer abstract werk gemaakt. Het afgelopen jaar heeft Lisette zich verdiept in portretschilderen.

Schilderij van vliegende zwanen

Meer zien en weten?