Expositie Lisette Tielle

2 januari 2019 t/m 28 februari 2019 | de Bibliotheek IJsselstein

Abstract schilderij

In januari en februari kun je op de bovenverdieping schilderijen zien van Lisette Tielle. "Alles wat ik schilder doorleef ik".

Aan ideeën geen gebrek: het gewone dagelijkse leven, het verwerken van bagage die ik heb meegekregen, dromen en de natuur. Je komt het allemaal tegen in mijn werk: landschappen, portretten en abstracte schilderijen.

Ik ben eigenlijk meer een ontwerper en het gaat er steeds weer om iets nieuws te creëren, een uitdaging van materiaal, vorm en kleur.

— Lisette Tielle

Lisette Tielle heeft eerst in de zorg gewerkt. Daarna heeft ze zich laten omscholen en een opleiding aan de modeacademie gevolgd. Het accent ligt daar op driedimensionaal werken, maar Lisette kwam er juist achter dat werken in het platte vlak voor haar bijzonder is.

De uitdaging, soms zelfs een strijd, om het te krijgen zoals je het wilt en aan de andere kant dat wat zo maar gebeurt ook te laten gebeuren. Het is telkens weer een mooi proces.

In mijn schilderijen mag alles. Ik gebruik acryl, pastelkrijt, papier, zand en garens. Ik werk met paletmes, roller, kwast en mijn vingers doen lekker mee. Dik, dun, echt alles kan en die vrijheid maakt het spannend. Alles wat ik schilder doorleef ik.

Meer zien en weten?

Schilderij van vliegende zwanen